nieuws

Unilever lanceert maaltijdpakketten bij Deen

Assortiment 4954

Unilever lanceert maaltijdpakketten bij Deen

ROTTERDAM – Unilever en Koninklijke Telersvereniging Zon hebben verspakketten ontwikkeld. Sinds vorige week zijn vijf varianten verkrijgbaar bij Deen.

Unilever en Zon zijn een samenwerking aangegaan om het consumeren van verse groenten van eigen bodem een stevige impuls te geven.

Onder vlag Conimex, Knorr en Unox

Afgelopen week vond de introductie plaats bij Deen, met vijf verspakketten die, onder de vlag van Conimex, Knorr en Unox, te vinden zijn in het agf-schap. Ieder pakket levert minimaal 200 gram groente per persoon. Zon en Unilever hebben de samenwerking opgezocht, omdat de marketing- en verkoopactiviteiten van Zon als leverancier van verse groenten en de sterke en bekende merken van Unilever elkaar uitstekend aanvullen. ‘Een logische en gezonde combinatie’, laten beide organisaties in een persbericht weten.

Verse groenten door seizoenen heen

Michiel F. van Ginkel, algemeen directeur van Zon: ‘We willen de consument weer meenemen in het bereiden van verse groenten door de seizoenen heen. Het lijkt soms of we vergeten zijn dat elk jaargetijde zijn eigen unieke aanbod heeft. Dat willen we weer onder de aandacht brengen. Met lekkere producten die gezond zijn en lokaal worden geoogst door telers die wij een gezicht geven. Het gaat hierbij om seizoenspakketten: denk bijvoorbeeld aan erwtensoep. In april begint natuurlijk de aspergetijd.’

Dagelijkse hoeveelheid groenten

Sarah Richardson, marketingmanager bij Unilever Benelux: ‘Niet iedereen vindt het makkelijk om als het ware met de seizoenen mee te koken. Daarvoor hebben mensen niet altijd de inspiratie, de tijd of de overtuiging dat er een maaltijd op tafel komt die applaus oogst. Wij hebben met de merken Unox, Knorr en Conimex veel ervaring met de Nederlandse consument, de smaakvoorkeuren in ons land, en de recepturen die vaak gebruikt worden. Deze kennis hebben we ingezet om samen met Zon verspakketten te ontwikkelen die altijd lukken, heerlijk smaken en het makkelijk maken om een groot deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten te halen.’

Zie ook: Flinke groei in aantal maaltijdpakketten Albert Heijn

Reageer op dit artikel