nieuws

NVWA wacht niet langer op fabrikanten

Assortiment 1562

NVWA wacht niet langer op fabrikanten
Foto: Shutterstock

HILVERSUM – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat voedselwaarschuwingen voortaan eerder doorgeven via de website, Twitter en Facebook. Dat heeft woordvoerder Benno Bruggink gezegd in het tv-programma Kassa.

Uit onderzoek van het programma bleek dat de NVWA dergelijke waarschuwingen vorig jaar geregeld te laat of helemaal niet publiceerde. In totaal waren er 93 waarschuwingen, daarvan gaf de NVWA er maar 65 door. 25 kwamen pas één of meer dagen later op de site, Twitter en Facebook, 28 meldingen kwamen helemaal niet door.

Wil centraal informatiepunt zijn

Bruggink zegt dat de NVWA vanaf nu niet meer wacht totdat ze is geïnformeerd door de fabrikant, maar de waarschuwing direct doorplaatst. ‘We gaan alles erop inzetten om voor consumenten het centrale informatiepunt te worden’, belooft Bruggink.

Recalls NVWA

Voedselwaarschuwingen worden uitgegeven voor producten die schadelijk zijn, bijvoorbeeld omdat ze een ongewenste bacterie bevatten of omdat een allergeen ingrediënt niet op het etiket wordt vermeld. Doorgaans volgt een terugroepactie.

Zie ook: NVWA tikt Vegetarische Slager op vingers

 

Reageer op dit artikel