nieuws

Haanburger bij Lidl in de schappen

Assortiment 4241

Haanburger bij Lidl in de schappen

HUIZEN – Lidl heeft vanaf vandaag (maandag 19 februari) haanburgers in het assortiment.

De verkoop van het vlees van opgefokte haantjes werd eerder al door Wakker Dier met gejuich begroet. De haantjes zouden anders worden vergast.

Eerder vertraging ontstaan

In april vorig jaar kondigden het Limburgse bedrijf Kipster en Lidl aan dat hanenvlees in de schappen zou komen te liggen. Er was echter vertraging ontstaan bij Kipster, waar de leghanen worden opgefokt. ‘Het heeft te maken met zaken als tijdgebrek, ontwikkeling van het etiket en onduidelijkheid over hoeveel er nu precies in kilogram nodig is’, liet Ruud Zanders namens Kipster in november 2017 aan Distrifood weten.

Bijproduct van Kipster-ei

Lidl verkoopt ook eieren van het Kipster-concept. De haantjes zijn een ‘bijproduct van het diervriendelijke drie sterren Beter Leven Kipster-ei. Waar leghennen uit het ei komen, worden immers ook haantjes uitgebroed.’ De introductie van Kipster-ei en  -haanburger was voor actiegroep Wakker Dier aanleiding de discounter in radiospotjes te prijzen voor het product.

Zie ook: Hanenvlees pas eind december bij Lidl

Reageer op dit artikel