nieuws

Flinke groei in aantal maaltijdpakketten AH

Assortiment 5898

Flinke groei in aantal maaltijdpakketten AH

ZAANDAM – Het totale assortiment maaltijdpakketten van Albert Heijn zal dit jaar bijna verdubbelen.

De supermarktketen wil in 2018 rond de 10 nieuwe pakketten introduceren.

Nu 12 maaltijdpakketten

Dat zegt Said Belhassan, unit manager agf, conserven, bloemen en planten bij Albert Heijn, in een interview met Distrifood. ‘Uit mijn hoofd hebben we nu 12 maaltijdpakketten, daar komen er dit jaar een stuk of 10 bij.’

Onlineverkoop groente en fruit

Daarnaast zijn er nog meer ontwikkelingen op de agf-afdeling van de marktleider. ‘De onlineverkoop van groente en fruit groeit keihard, is het afgelopen jaar met 30 procent gestegen. Klanten vertrouwen ons dat wij echt verse producten leveren.’

250 innovaties in agf

Belhassan onderstreept ook dat Albert Heijn, net als in 2017, rond de 250 innovaties in agf zal lanceren. Daar zitten waarschijnlijk ook biologische producten tussen. ‘We zijn op dit moment bezig om telers aan ons te binden om de beschikbaarheid van biologisch te vergroten.’ Niet alle innovaties binnen agf zijn een succes bij Albert Heijn. Zo sleutelt de formule aan de verse groente- en fruitspreads. ‘Klanten noemen de smaak te puur en te zurig.’

Zie ook: Achtergrond: de nieuwe agf-aanpak van AH

Reageer op dit artikel