nieuws

Omegabaars duurzame kweker bij Plus

Assortiment 2870

Omegabaars duurzame kweker bij Plus

UTRECHT – De duurzame omegabaars van de Belgische kwekerij Aqua4C ligt vanaf volgende week bij alle supermarkten van Plus.

Volgens Plus heeft de keten met de toevoeging van de duurzaam gekweekte vis een primeur.

Ecologische viskwekerij Aqua4C

De ecologische viskwekerij Aqua4C in het Belgische Kruishoutem kweekt de duurzame baars. Aan alle aspecten op het gebied van duurzaamheid wordt door de kweker gewerkt.

Steeds meer vis

Commercieel directeur Eric Leebeek van Plus: ‘Ik ben heel blij met deze vis van dichtbij. Met de toevoeging van de duurzaam gekweekte omegabaars hebben we een echte primeur. Onze klanten kopen steeds meer vis. Wij houden van goed eten en vinden het belangrijk dat consumenten kunnen genieten van lekkere, verantwoorde, verse vis. Onze vis staat op de groene of oranje lijst van de Viswijzer en waar beschikbaar is deze voorzien van het MSC- of ASC-keurmerk.’

Vrij van antibiotica

De vis zwemt in kweekbakken die gevuld zijn met hemelwater en ze eten uitsluitend plantaardig voer dat uit de regio komt. Vismeel en -olie of grondstoffen van overzee staan niet op het menu. De vis is bovendien vrij van antibiotica. Het afvalwater van de vissen wordt extra gezuiverd in een rietveld en wordt schoon teruggeven aan de natuur of kan als meststof dienen voor de tomaten van de naastgelegen tomatenkweker. Bovendien zijn relatief weinig transportkilometers nodig om de vis in het schap van de PLUS supermarkten te kunnen presenteren.

Reageer op dit artikel