nieuws

Ondernemers zien niks in stop tabakverkoop

Assortiment 2202

Ondernemers zien niks in stop tabakverkoop

DOETINCHEM- Supermarktondernemers in Nederland zien op korte termijn geen supermarkt stoppen met de verkoop van tabak. De omzet zou te lucratief zijn om te laten lopen, zo klinkt het.

Dat blijkt uit een peiling van het Distrifood Winkelierspanel naar aanleiding van het nieuws dat Kruidvat en Trekpleister gefaseerd gaan stoppen met de verkoop van tabak.

Uit persoonlijke overwegingen toe te juichen

Hoewel diverse ondernemers in de peiling zeggen het uit persoonlijke overwegingen toe te juichen wanneer tabakverkoop aan banden wordt gelegd, is het vertrouwen hierin beperkt. ‘Als je kijkt in onze regio, waar tabaksaandelen van 10 procent met een marge van circa 10 procent heel gewoon zijn, dan gaat het heel wat kleine winkels de kop kosten als dit zou verdwijnen’, voorspelt een Coop-ondernemer in Drenthe.

Verwacht omzetverlies

Het verwachte omzetverlies is voor veel panelleden de reden dat ze niets zien in een verkoopstop. Een meerderheid denkt dat er niets verandert zolang maatregelen vanuit de hoofdkantoren of vanuit de overheid worden genomen. Een Plus-ondernemer in het zuiden verwacht juist dat de beweging begint bij individuele ondernemers, waarna de ontwikkeling trapsgewijs zal plaatsvinden.

Reageer op dit artikel