nieuws

Evian gaat over op gerecycled plastic

Assortiment 1905

Evian gaat over op gerecycled plastic
Foto: Shutterstock

PARIJS – Watermerk Evian, een dochteronderneming van Danone, zet een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf doet de belofte dat in 2025 alle plastic flesjes zijn gemaakt van 100 procent gerecycled plastic.

Op dit moment ligt dat percentage nog op 25 procent. Evian reageert met de stap op de groeeinde kritiek op de milieuschade die ontstaat door de enorme hoeveelheid verpakkingsplastic die terechtkomt in de natuur. Evian heeft nu een overeenkomst gesloten met Loop Industries, dat een nieuwe technologie heeft ontwikkeld om alle vormen van polyethyleentereftalaat (pet) om te zetten in plastic van een dusdanige kwaliteit dat deze door Evian gebruikt kan worden voor de plastic waterflessen. Evian investeert een onbekend, maar naar eigen zeggen significant, bedrag om zijn doel te bereiken. Het bedrijf hoopt daarbij op steun van andere ondernemingen.

Op zoek naar circulair model

‘We willen komen tot een circulair model waarbij 100 procent van onze plastic flessen opnieuw flessen worden. Dit zorgt ervoor dat plastic van mogelijk afval wordt tot een waardevolle bron’, zo wordt global brand director Patricia Oliva van Evian geciteerd door het persbureau Reuters. De huidige technologie die Evian gebruikt voor het recyclen van petflessen beperkt het hergebruik tot drie keer, omdat daarna de kwaliteit te matig wordt voor gebruik. De technologie van Loop Industries moet daar een einde aan maken.

Nummer 3 ter wereld

Danone is de nummer 3 ter wereld in de verkoop van water in flessen. Evian is het belangrijkste merk van het bedrijf, dat verder ook nog onder meer water produceert onder de merknamen Volvic en Badoit.

Zie ook: Hoogvliet op de bres tegen plastic soep

 

Reageer op dit artikel