nieuws

Deen over op fairtrade bananen

Assortiment 2654

Deen over op fairtrade bananen

HOORN – Deen stapt deze week volledig over op fairtrade bananen. Dat meldt adjunct-directeur category management Marcel van de Kerkhof van Deen.

Fairtrade bananen van het Max Havelaar – keurmerk staan voor een eerlijke handel en garanderen een rechtvaardige prijs aan de boeren in het land van herkomst.

Betere werk- en leefomstandigheden

‘Hoera, nog meer fairtrade bananen in Nederland dankzij Deen ! Door het kopen van fairtrade bananen bij Deen zorgt u ervoor dat bananenboeren en -arbeiders kunnen werken aan betere werk- een leefomstandigheden’, verklaart de keten in een flyer.

Ketens gingen Deen voor

Verschillende ketens gingen Deen voor. Zo schakelde Vomar in 2012 volledig over op bananen voorzien van het Fairtrade-keurmerk. Plus stapte begin 2010 over op Fairtrade gecertificeerde bananen.  Spar verkoopt vanaf juni 2011 in zijn winkels alleen nog bananen met dat keurmerk, terwijl Coop per begin 2012 volledig is overgestapt. Verschillende andere formules bieden de Fairtrade-variant als keuzemogelijkheid.

Zie ook: Vomar over op fairtrade bananen

Reageer op dit artikel