nieuws

Deen haalt tabak bij alle winkels uit het zicht

Assortiment 3730

Deen haalt tabak bij alle winkels uit het zicht

HOORN – De regionale supermarkt-keten Deen gaat alle sigaretten, shag en andere tabaksproducten in alle 80 winkels vanuit lades bij de servicebalie verkopen.

Dit heeft algemeen directeur Leendert van Eck van Deen tegenover Distrifood verklaard.

Binnen anderhalf jaar doorgevoerd

Het gaat om een principieel besluit dat binnen anderhalf jaar in alle filialen moet zijn doorgevoerd, aldus Van Eck. Deen heeft dat besluit genomen omdat ‘wij niet een keten willen zijn die de verkoop van sigaretten of shag op enigerlei wijze stimuleert. Daarnaast hebben wij in onze winkels een succesvolle en gezellige bloemenhoek. Dan is het niet zo aardig als je daartegenover producten verkoopt met daarop vaak gruwelijke afbeeldingen’, aldus de algemeen directeur.

Vooruit op beslissing kabinet

Met het besluit om tabak uitsluitend nog vanuit lades te verkopen, loopt Deen vooruit op de beslissing van het vorige kabinet Rutte om supermarkten vanaf 2020 te verplichten tabak uit het zicht van de klant te halen. Behalve Deen hebben Jumbo en Dirk eerder al vergaande maatregelen over de wijze van tabaksverkoop. Desgevraagd laat mvo-medewerker Jeske Bleeker weten dat alle supermarkten van Jumbo zijn voorzien van een afgedekt rookwarenschap. Dirk heeft reeds in november 2016 in de winkels de sigaretten uit het zicht gehaald.

Nog geen besluit

De meeste supermarkten hebben nog geen definitief besluit genomen. Vorige week maakten Kruidvat en Trekpleister bekend helemaal te stoppen met de verkoop van tabak.

Reageer op dit artikel