nieuws

Aldi ‘Beste uit Test’ bij erwtensoep

Assortiment 14100

Aldi ‘Beste uit Test’ bij erwtensoep
Foto: Screenshot Distrifood

DEN HAAG – De Hete Ketel Hollandse erwtensoep van Aldi krijgt het hoogste rapportcijfer in een onderzoek naar verschillende erwtensoepen in blik of zak. Twee soepen van Struik eindigen op de 2e en 3e plaats, terwijl de Erwtensoep van Markant de dikste onvoldoende krijgt.

In totaal nam de Consumentenbond 9 blikken erwtensoep, 5 zakken en 1 pak erwtensoep onder de loep. Erg onder de indruk is de testorganisatie niet. Maar drie van de geteste producten krijgen een rapportcijfer van 7 of hoger. De soep die uiteindelijk zowel het predikaat Beste uit de Test als Beste Koop krijgt, de soep van Aldi, is met een 7,2 de hoogst gewaardeerde. ‘Qua smaak wijst het consumentenpanel de erwtensoep van Aldi als winnaar aan. Toevallig is dit de enige die van de erwtensoepexperts een voldoende krijgt. Deze soep scoort niet alleen hoog op geur, smaak en zijn uiterlijk, maar ook redelijk op gezondheid en dierenwelzijn. Ook heeft hij een relatief lage prijs’, zo schrijft de bond in de februari-uitgave van zijn huisblad De Consumentengids.

Struik doet het met twee soepen goed

De Boerensoep erwten van Struik en de Maaltijdsoep erwten van dezelfde fabrikant zijn met een 7,1 en een 7,2 de nummers 2 en 3. De Gevulde erwtensoep van Albert Heijn is met een 6,8 de nummer 4, terwijl de Perfect Erwtensoep een 6,7 krijgt, net als de Erwtensoep van Plus. Onderaan de ranglijst is er een 5 voor de blikken Erwtensoep van California en zelfs een 4,4 voor de variant onder het Markant-merk. de Unox Rijkgevulde erwtensoep komt met een 6,7 op de 7e plaats uit. De huismerksoepen van Jumbo zijn 8e en 11e, terwijl onderaan de ranglijst ook nog de Hollandse erwtensoep van Plus (5,5) te vinden is. Albert Heijn heeft ook nog de Stevige erwtensoep die met een 6,6 op de 9e plek eindigt.

Soep van Lidl uit de test teruggetrokken

De bond is kritisch over de kwaliteit van veel van de producten, vooral de hoeveelheden zout en verzadigde vetten zijn bij veel geteste soepen erg hoog. Oorspronkelijk zat ook de soep van Lidl in het onderzoek, maar deze is uiteindelijk niet in de test terechtgekomen omdat deze vlak voor publicatie uit het assortiment is gehaald. ‘Bij een kwaliteitscontrole is vastgesteld dat bepaalde kruiden in de soep dusdanig waren doorgetrokken dat de smaak niet meer in de buurt kwam van de door ons afgesproken kwaliteit’, zo wordt Lidl geciteerd. In de oorspronkelijke test kwam de soep van Lidl inderdaad als slechtste uit de bus.

Reageer op dit artikel