nieuws

AH lanceert maaltijden Vegetarische Slager

Assortiment 36349

AH lanceert maaltijden Vegetarische Slager

ZAANDAM – Begin januari introduceert Albert Heijn samen met De Vegetarische Slager drie koelverse vegetarische maaltijden.

De maaltijden zijn te vinden in het koelvak van honderden winkels van Albert Heijn in Nederland en online via www.ah.nl.

Stamppot boerenkool

Twee van de maaltijden zijn oer-Hollands: rode kool met de Gehacktbal van De Vegetarische Slager in jus, en stamppot boerenkool met vegetarische gehacktballetjes. Daarnaast is er de vegan Italiaanse klassieker spaghetti bolognese met rul gehackt.

Volgt op eerdere productlanceringen

De rode kool met Gehacktbal ligt bij 495 filialen, stamppot boerenkool met Gehacktballetjes bij 747 winkels en spaghetti bolognese met Rul Gehackt bij 636 supermarkten. Prijzen variëren van € 4,09 tot € 5,19. De maaltijden volgen op eerdere productlanceringen van De Vegetarische Slager bij Albert Heijn, zoals de vegan Bapao, vegan Filet Americain en vegan Paté.

Populair bij klanten

Sandy Beltman, Category Manager Vegetarisch en Convenience bij Albert Heijn: ‘De producten van De Vegetarische Slager zijn ontzettend populair bij onze klanten. We hadden al een uitgebreid assortiment vleesvervangers en zijn blij met deze mooie aanvulling. We weten zeker dat we hier veel klanten een plezier mee gaan doen.’

Voedselketen korter maken

‘Smaak is bepalend voor de noodzakelijke omslag naar een meer plantaardig voedingspatroon’, laat oprichter Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager weten. ‘Het is geweldig dat vleesvrije maaltijden bijdragen aan een beter dierenwelzijn, milieu, klimaat en biodiversiteit, maar het begint met smaak. Ik ben er trots op dat we samen met Albert Heijn de smaak opnieuw hebben kunnen vangen en de dieren vrij kunnen laten door de voedselketen steeds korter te maken.’

4000 verkooppunten

De Vegetarische Slager verkoopt haar producten inmiddels bij ruim 4.000 verkooppunten in 15 landen. Afgelopen herfst werden met succes vier vegetarische maaltijden gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk in samenwerking met supermarkt Waitrose. In december startte De Vegetarische Slager onder de naam Der Vegetarische Metzger een tweede vegetarische eetgelegenheid in Berlijn.

Vleesvrije maaltijden al sinds 2014

In 2014 is AH ook gestart met versmaaltijden, gemaakt door tweesterrenchef Moshik Roth. Ook hier ging het om 100 procent vleesvrije maaltijden die hoofdzakelijk bestonden uit tomaat en andere groenten. Deze worden nu niet meer verkocht.

Reageer op dit artikel