nieuws

Duitse Aldi’s in teken van Knallertage

Assortiment 6186

Duitse Aldi’s in teken van Knallertage
foto: Shutterstock

ESSEN – De Duitse winkels van Aldi zetten dit jaar versterkt in op de verkoop van vuurwerk. Een televisiecampagne en een online dienst waar klanten het vuurwerk vast virtueel kunnen proberen, moeten de verkopen een impuls geven.

De vestigingen van Aldi in de buurt van de Duitse grens worden al jaren goed bezocht door Nederlandse consumenten voor de aankoop van vuurwerk. Volgens het Duitse vakblad LebensmittelZeitung opent een deel van de vestigingen van Aldi Nord vanaf vandaag vanwege de verkoop van vuurwerk zelfs een uur eerder. ‘Total Verknalt!’ is het thema.

Speciale voorverkoop vuurwerk

In Berlijn was er afgelopen nacht een speciale voorverkoop van vuurwerk. In het stadsdeel Spandau gebeurde dit van middernacht tot twee uur in de nacht. Tien dagen geleden werd er al een speciale folder verspreid met al het vuurwerk dat de twee Aldi-takken in de verkoop hebben. De Feuerwerksplaner toont het assortiment.

In Nederland duurder siervuurwerk populair

Ook in Nederland is de verkoop van vuurwerk weer van start gegaan. De verkoop loopt tot en met zaterdag. Op zondag, oudjaarsdag, zijn vuurwerkwinkels dicht. Vooral zwaarder en duurder siervuurwerk lijkt dit jaar populair te zijn. Uit onlinebestellingen blijkt volgens voorzitter Leo Groeneveld van de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland dat door de grotere populariteit van duurder siervuurwerk het aankoopbedrag per persoon hoger ligt dan vorig jaar.

Nederlandse supermarkten spelen beperkte rol

De vraag naar knalvuurwerk is redelijk stabiel, na een daling in de afgelopen jaren. In 2016 werd voor circa 68 miljoen euro aan vuurwerk verkocht. Vuurwerk mag alleen worden verkocht door handelaren die een speciale vergunning van de gemeente hebben. In Nederland bemoeien supermarkten zich echter slechts beperkt met de verkoop van vuurwerk. Wel kondigden Aldi en Lidl recent aan hun regels te gaan aanscherpen.

Reageer op dit artikel