nieuws

Bakkerij Klootwijk wint Oliebollentest

Assortiment 2747

Bakkerij Klootwijk wint Oliebollentest
Foto: Shutterstock

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – De winnaar van de oliebollentest van het AD is bakkerij Klootwijk uit Capelle aan den IJssel. De oliebol van deze bakkerij, met 26 filialen, kreeg het cijfer 10 van de jury, met louter complimenten voor de smaak, de vulling en de krokante korst.

Opmerkelijk genoeg kregen de bollen van dezelfde bakkerij in 2010 nog een vernietigend oordeel: ‘Klef, taai, vieze nasmaak van te veel citroen? Een bol zoals je hem niet wilt hebben’. Voor de bakkerij was dat een klap in het gezicht, maar ook een ‘wake-upcall’. Daarna ging het roer om, zegt bakker Leon Klootwijk tegen de krant, en begon de zoektocht naar de perfecte oliebol. Met succes, zo blijkt woensdag. De hele test staat donderdag in het AD.

Oliedomme hoofdredacteur

De afgelopen tijd was er veel te doen om zowel de haring- als de oliebollentest van het AD. Hoofdredacteur Hans Nijenhuis, die vorige week bij Jinek nog ophef veroorzaakte door uit te vallen tegen een oliebollenbakker, schreef daar afgelopen zaterdag over dat de krant komend jaar alle testen onder de loep neemt. Zijn eigen optreden bij Jinek noemde hij ‘oliedom’. Vorig jaar won bakker Voskamp uit Spijkenisse. De tests van het AD liggen extra onder de loep. Zo was er recent ophef over de haringtest.

Reageer op dit artikel