nieuws

Omzet duurzaam vers stijgt explosief

Assortiment 3260

Omzet duurzaam vers stijgt explosief
Patrick van der Zee

BUNNIK – De omzet van duurzame verse producten is in een jaar tijd met maar liefst 29 procent gestegen tot €1,6 miljard.

Dit heeft Patrick van der Zee, retail director van onderzoeksbureau IRI, vanmorgen op het Het Nationale Verscongres in Bunnik bekendgemaakt. Het gaat om versproducten die onder een duurzaamheidskeurmerk – Beter Leven, Fair Trade, EKO, in supermarkten worden verkocht. Met 29 procent zijn duurzame producten de snelst groeiende categorie binnen vers.

Beter Leven Keurmerk

De snelste groei is voor producten met een Beter Leven keurmerk. De verkopen namen met 56 procent toe tot een kleine €600 miljoen. De omzet van verse producten onder het EKO-keurmerk groeide met 5 procent tot €390 miljoen.

Omzetaandeel vers 47,4 procent

De totale versomzet van supermarkten is tussen het vierde kwartaal van vorig jaar tot en met Q3 dit jaar met 4,1 procent gestegen tot €16,3 miljard. Daarmee is vers inmiddels goed voor 47,4 procent van de totale omzet van supermarkten, aldus van der Zee. En ter vergelijking: in 2013 verkochten supermarkten in totaal voor €14,6 miljard aan verse producten.

Reageer op dit artikel