nieuws

Geen Pyfferoen-eieren bij Lidl-Nederland

Assortiment 2967

Geen Pyfferoen-eieren bij Lidl-Nederland

HUIZEN – Lidl in Nederland verkoopt geen eieren van de in opspraak gekomen Belgische eierproducent Pyfferoen. Lidl in België heeft de samenwerking direct stopgezet.

Dat blijkt uit berichtgeving van het ANP. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights liet een medewerker gewonde, zieke en gestreste scharrelkippen filmen bij de West-Vlaamse eierproducent Pyfferoen. Die onderneming bezit meerdere legkippenbedrijven. e eieren van Pyfferoen, of producten waar die in zijn verwerkt, zijn te koop bij onder meer de Lidl in België. Die supermarktketen heeft na het zien van de beelden de samenwerking onmiddellijk stopgezet, meldde VTM Nieuws.

Lidl Nederland heeft andere leveranciers

In Nederland doet Lidl geen zaken met het bedrijf. ‘Wij betrekken onze eieren van andere leveranciers’, aldus de zegsvrouw. Animal Rights trof volop misstanden aan bij het bedrijf. Tienduizenden kippen leven op elkaar gestapeld tussen de uitwerpselen, aldus de organisatie. Veel kippen hebben kale plekken als gevolg van verenpikken. Gewonde en zieke dieren worden aan hun lot overgelaten en dode kippen blijven liggen. Verder werd vastgesteld dat ‘een groot aantal’ scharrelkippen in kooien is opgesloten.

‘Consument wordt misleid’

‘De eieren van deze kippen worden verkocht als scharreleieren, wat neerkomt op bedrog en misleiding van de consument’, aldus Nadine Lucas van Animal Rights. ‘Consumenten hebben recht om te weten op welke manier het voedsel dat te koop ligt in de supermarkten geproduceerd wordt.’ Eerder dit jaar was er veel verontwaardiging toen Animal Rights undercoverbeelden publiceerde uit een varkensslachthuis en een kippenkwekerij in Tielt en een runderslachthuis in Izegem.

Reageer op dit artikel