nieuws

Plus kiest voor Milieukeur op Hollandse agf

Assortiment 1542

Plus kiest voor Milieukeur op Hollandse agf

UTRECHT – Plus wil het volledige assortiment groente en fruit uit Nederland voorzien van Milieukeur. Dat moet eind 2019 gerealiseerd zijn.

Circa 50 procent van alle groente en fruit van Nederlandse bodem bij Plus is op dit moment gecertificeerd volgens Milieukeur.  Veel vers gesneden groente, zoals andijvie en prei, voldoen aan deze eisen.

Duurzamere keuzes

‘We maken het de consument graag gemakkelijk om gezondere en duurzamere keuzes te maken voor een lekkere maaltijd’, aldus Eric Leebeek, commercieel directeur van Plus. ‘Samen met onze leveranciers en vaste telers zorgen we ervoor dat de beste, verse producten zo snel mogelijk in de winkels liggen. En elke dag zetten we samen met onze keten stappen voor meer duurzaamheid. Het volgens Milieukeur certificeren van onze groente en fruit van Nederlandse bodem is een belangrijke stap voorwaarts. Ook internationaal worden de mogelijkheden verkend.’

Telers certificeren

Frank Hessing, directeur van groenteverwerker Hessing: ‘Wij voeren al geruime tijd een actief beleid om onze telers te certificeren volgens Milieukeur. Wij zijn blij met Plus als partner. Samen zetten we ons in om de verdere verduurzaming van groente en fruit uit Nederland en daarbuiten te versnellen.’ Aldi maakte enkele weken geleden bekend hetzelfde voornemen te hebben.

 

Reageer op dit artikel