nieuws

Jumbo lanceert Beter Leven-kalkoen

Assortiment 8738

Jumbo lanceert Beter Leven-kalkoen

VEGHEL – Jumbo introduceert tijdens de landelijke Beter Leven-week kalkoenvlees met één ster Beter Leven keurmerk (BLK).

Daarnaast komt er rond de Kerst bij Jumbo een hele kalkoen met twee sterren BLK in de winkels te liggen. Verder is het assortiment varkens- en kippenvlees uitgebreid met producten met één ster of die voldoen aan de Nieuwe Standaard Kip (NSK) criteria (de kippen hebben meer ruimte en natuurlijk daglicht). Dat meldt Jumbo in een persbericht.

Landelijke uitrol kalkoenvlees

‘Met de stijging van één ster BLK varkensvlees, de verdubbeling van het kipassortiment met één ster BLK en de landelijke uitrol van kalkoenvlees met het BLK laten we zien dat we dierenwelzijn serieus nemen en continu stappen vooruit zetten,’ zegt directeur commercie Ed van de Weerd van Jumbo over de lancering. Jumbo beweert de eerste Nederlandse supermarktketen te zijn met één ster BLK vers kalkoenvlees in de schappen.

Op korte termijn zichtbaar voor klant

Binnen het assortiment vers varkensvlees en –vleeswaren heeft Jumbo ook stappen gemaakt. Inmiddels is 98 procent van het verse varkensvlees nu voorzien van dit keurmerk. Van de varkensvleeswaren is 81 procent gemaakt van varkensvlees met één ster BLK. Jumbo streeft er naar om dit op korte termijn zichtbaar te maken voor de klant.

Scharreleieren voorzien van keurmerk

Jumbo heeft het aanbod kip met het één ster BLK in 2017 verdubbeld. De ambitie van Jumbo is om alle scharreleieren van het Jumbo-huismerk zo snel mogelijk te voorzien van één ster BLK. De verwachting is dat dit medio 2018 gerealiseerd is. Verschillende landelijke duurzame keurmerken staan dit najaar bij Jumbo centraal. Met de duurzame boodschappenroute door de winkel, wil Jumbo het voor de klant makkelijk maken voor een duurzamer alternatief te kiezen.

Reageer op dit artikel