nieuws

Hema maakt kinderkleding genderneutraal

Assortiment 1633

Hema maakt kinderkleding genderneutraal
Foto: Shutterstock

AMSTERDAM – Warenhuisketen Hema stopt met het plaatsen van de aanduiding ‘jongen’ of ‘meisje’ op de verpakking en labels van kinderkleding.

Dat schrijft dagblad De Volkskrant vanmorgen. Volgens de krant is Hema de eerste winkelketen in Nederland die op deze manier de kinderkleding genderneutraal maakt. De stap past in de eerdere ontwikkeling bij Hema om de aparte afdelingen voor jongens en meisjes op te heffen en in een groot aantal winkels over te gaan tot één afdeling onder de naam ‘kids’.

Steeds vaker klachten

De inkoopdirecteur van Hema stelt in de krant dat het bedrijf steeds vaker klachten kreeg over de tweedeling van de kinderkleding. Zo waren er meisjes die ontevreden waren over al dat ondergoed met hartjes erop en liever stoerdere kleding wilde. Internationaal past de ontwikkeling van Hema bij de stap van het Britse warenhuisbedrijf John Lewis dat ook stopte met het vermelden van geslachten op kinderkleding.

Reageer op dit artikel