nieuws

Supers vrij van fipronil-eieren

Assortiment 6255

Supers vrij van fipronil-eieren

DEN HAAG – Supermarkten hebben geen eieren meer in de schappen staan met een te hoog gehalte fipronil.

Dit heeft woordvoerder Lex Benden van de Nederlandse Voedsel – en Warenautoriteit (NVWA) tegenover Distrifood.nl gezegd. ‘Alle eieren met een te hoog fipronil- gehalte zijn door de ketens uit de winkels verwijderd’, aldus Benden.

Geen namen

De woordvoerder wil geen namen noemen van supermarkten die de foute eieren in de schappen hadden. ‘Dat is totaal niet relevant’, aldus Benden. ‘Het gaat om de code op de eieren, niet om de namen van supermarktketens. Namen zeggen in dit geval helemaal niets. Het is heel goed mogelijk dat je in één supermarkt twee doosjes eieren koopt die beide van een andere leverancier afkomstig zijn. Consumenten moeten gewoon op de code op de eieren letten.’

 

Reageer op dit artikel