nieuws

Lidl weer bovenaan test vaatwasmiddel

Assortiment 21785

Lidl weer bovenaan test vaatwasmiddel

DEN HAAG – Huismerkvaatwastabletten scoren het beste in een nieuwe test van de Consumentenbond. De tabletten van Lidl-merk W5 zijn zowel Beste uit de Test als Beste Koop.

De Consumentenbond heeft in totaal zestien verschillende vaatwastabletten onder de loep genomen. W5 krijgt het rapportcijfer 7,9 en is daarmee met afstand de winnaar van de test. Alleen Una van Aldi (7,5) en AH Krachtige all-in-one (7,4) blijven een beetje in de buurt. Ook de nummer vier en vijf in de test zijn huismerken van supermarktketens. Het gaat daarbij om All-in-one van Jumbo (7,1) en Eco all in one van AH (7,1).

Sun beste A-merk in de test

Op de zesde plaats is Expert extra power van Sun het hoogstgenoteerde A-merk. Ook dit product krijgt een 7,1 als rapportcijfer, maar is wel aanzienlijk duurder dan de huismerktabletten. ‘Het verbaast ons niet meer dat het goedkoopste vaatwasmiddel per wasbeurt als beste uit onze test komt. In de vorige test, in 2012, waren de vaatwastabletten van Lidl ook al Beste Koop en Beste uit de Test’, schrijft de Consumentenbond in de toelichting.

Jumbo eindigt onderaan in het onderzoek

Het laagste rapportcijfer in de test is ook voor een huismerk, Jumbo Zuiver vaatwas (4,9). Ook zijn er lage cijfers voor Ecover all-in-one (5,0), Dreft Original all in one (5,1) en Finish Powerball all in 1 max (5,2). Opvallend is dat A-merktabletten per wasbeurt tot vijf keer zo duur zijn als de huismerkvarianten. Daar is echter wel een kanttekening bij. ‘Wat de richtprijzen in de tabel niet laten zien, is dat A-merk-tabletten om de twee à drie weken wel ergens in de aanbieding zijn.’

Vaatwastabletten A-merken bij AH vaak in aanbieding

Albert Heijn was met 22 aanbiedingen in drie maanden tijd de keten met de meeste aanbiedingen, gevolgd door Plus (10) en Jumbo (9).  ‘Wie het liefst met een A-merk wast, kan met een beetje slim inkopen dus flink besparen. Huismerken zijn daarentegen niet of zelden in de aanbieding’, aldus de Consumentenbond in het septembernummer van de Consumentengids.

Reageer op dit artikel