nieuws

Bavaria alcohol-ijsje nu ook in super

Assortiment 2851

Bavaria alcohol-ijsje nu ook in super

LIESHOUT – Bavaria gaat zijn ijsje met alcolhol de Bavaria Radler Ice Lemon 2.0% nu ook in de supermarkten verkopen.

De brouwer introduceerde het ijsje afgelopen juni, met name op festivals. Volgens Bavaria heeft het ‘overweldigende reacties gekregen en is er enorme vraag ontstaan van consumenten en retailers.’ Reden om het ijs gebaseerd op bier vanaf nu ook via de supermarkt aan te bieden.

Ijs om als bier mee te proosten

Bavaria spreekt van ‘ijs om mee te proosten’. Dit ijs zit verpakt in een sixpack-doos en de consumentenadviesprijs hbedraagt 4,99 EUR. De ijsjes zijn te vinden in het vriesvak, los van het bierschap. Bavaria Radler Ice Lemon 2.0% bestaat voor 98,3 procent uit Radler-bier en bevat alcohol. Het is zodoende alleen geschikt voor consumenten boven de 18 jaar. Eén Radler-ijsje bevat slechts 25 kilocalorieën. Doordat een natuurlijke vezel is toegevoegd blijven de alcohol en het koolzuur in het ijsje behouden, wat zorgt voor ‘een verfrissende structuur met de smaak van Bavaria Radler Lemon 2.0%’.

Idee ontstond binnen een innovatieprogramma

Het idee om van Bavaria Radler Lemon 2.0% een ijsje te maken ontstond binnen een intern innovatieprogramma van Bavaria, aldus de brouwer. Twee medewerkers pitchten hun idee succesvol aan de directie en hebben het in zeer korte tijd op de markt gebracht.

Bavaria niet de eerste met alcoholijs

Bavaria heeft niet de primeur van het alcohol-ijs. 24-ice bracht al eerder ijs met 5 procent alcohol op de markt, ook op festivals. Het product kende vijf varianten: Mojito, Strawberry Daiquiri, Limoncello, Pina Colada en Vodka Energy. Zij testten tijdens Gay Pride en Sail. Voor een doosje van vijf stuks werd destijds €6,95 betaald.

Reageer op dit artikel