nieuws

AH breidt notenassortiment flink uit

Assortiment 3423

AH breidt notenassortiment flink uit

ZAANDAM – Albert Heijn voegt deze week 65 nieuwe producten toe aan het notenassortiment. Ook verandert de marktleider de indeling in het schap.

‘Klanten vinden het op soms lastig om te navigeren op het schap, doordat het verschil tussen gezouten en ongezouten noten niet altijd even duidelijk is. Vanaf week 34 gaat dat veranderen. Klanten treffen straks drie verschillende kleuren etiketten aan: zwart voor gezouten noten, wit voor ongezouten noten en paars voor zoete producten. Daarnaast introduceren we binnen het assortiment verse noten & rijstzoutjes nog 35 nieuwe producten en vier concepten’, zegt Albert Heijn-woordvoerder Menno van der Vlist over de veranderingen.

Nieuwe varianten noten

Een van die concepten bestaat uit diverse noten in papieren zakken, AH noemt het de specialty lijn. Hiertoe behoren de meest exclusieve noten(melanges), zoals XXL cashewnoten of de Marcona Amandel. Daarnaast introduceert AH pindavarianten met wereldse smaken, notencups in kleinverpakking en gezonde snackalternatieven (tuin-, sojabonen en erwten).

Exclusieve A-merk producten

AH presenteert de ongebrande, ongezouten en gezouten noten nu apart. Binnen het assortiment noten & zoute biscuits introduceert de formule dertig nieuwe producten, waarvan 15 A-merk producten die exclusief verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn. Enkele varianten zijn Duyvis black, Goudse kaaskussentjes en Lu Tuc zaden en bieslook.

Zeezout en zonnebloemolie

AH meldt ook dat alle noten in cups voortaan zijn gebakken in zonnebloemolie, in plaats van palmolie. De zoute varianten zijn gezout met zeezout. AH heeft de veranderingen doorgevoerd, omdat de supermarktketen merkt dat steeds meer klanten noten consumeren. ‘Ze doen ze ‘s ochtends door de yoghurt, nemen een handje mee onderweg naar school of het werk, strooien ze door de salade, voegen ze toe aan hun hoofdgerecht, gebruiken ze als topping op een dessert en eten ze op bijna iedere borrel.’

Reageer op dit artikel