nieuws

AH voert nieuwe suikerreductie door

Assortiment 1999

AH voert nieuwe suikerreductie door

ZAANDAM – Albert Heijn gaat de komende weken een suikerreductie doorvoeren in het schap met frisdrank voor kinderen en het schap met sappen.

In meer dan veertig producten wordt het suikergehalte verlaagd. Zo verlaagt Albert Heijn vanaf dinsdag het suikergehalte in alle AH Frisse Fruitdrank en AH Djoezz met dertig procent. Volgens Albert Heijn worden op die manier per jaar vijftig miljoen minder suikerklontjes geconsumeerd. Daarnaast lanceert de marktleider veertien nieuwe producten in het schap, waaronder Droomwater en AH Natuurlijk mineraalwater met Wally de Walvis. Ook plaatst AH een nieuwe Friswijzer bij het schap.

Friswijzer voor kinderen

Vorig jaar werd door Albert Heijn al een flinke suikerreductie ingezet. Zo’n honderd producten die veel door gezinnen met kinderen worden gekocht, werden in suikergehalte verlaagd. De Friswijzer, die vorig jaar werd geïntroduceerd bij het frisdrankschap, is nu ook te vinden bij het schap met frisdrank voor kinderen. Dit maakt het volgens de supermarktketen voor ouders met kinderen makkelijker te kiezen voor een gezondere variant in de schooltas. De wijzer laat de klant zien hoeveel suiker een product bevat en op welke wijze het product is gezoet (suiker, kunstmatige zoetstoffen of van natuurlijke oorsprong).

Vinnen van Wally de Walvis

Steeds meer scholen adviseren ouders water mee te geven voor het pauze- en lunchmoment van hun kinderen. Om die reden introduceert Albert Heijn Wally de Walvis water. ‘Als je het pakje met AH Natuurlijk mineraalwater opent, tover je de vinnen van Wally tevoorschijn. Van de nieuwe pakjes Droomwater, exclusief bij Albert Heijn in het schap, kunnen kinderen iets leuks knutselen. Zo valt er voor ouders en kinderen straks altijd iets gezonder én leuks te kiezen in het schap met frisdrank voor kinderen’, zegt AH in een persbericht.

Reageer op dit artikel