nieuws

Plus en Coop pakken prijzen in VriesVers-winkelwedstrijd

Assortiment 2383

Plus en Coop pakken prijzen in VriesVers-winkelwedstrijd
Het team van Plus Gulpen. Foto: VriesVers Platform

BUNNIK – Coop Norg, Coop Symfoniestraat Nijmegen en Plus Gulpen zijn uitgeroepen tot VriesVers-Winkels van het Jaar 2017.

Dat werd donderdagavond bekendgemaakt tijdens het zogeheten VriesVers Winnaars Event in Bunnik.

VriesVers-wedstrijd in drie categorieën

De winkelwedstrijd, georganiseerd door het VriesVers Platform, kent een onderverdeling in drie categorieën. In de categorie winkels met een oppervlakte tot 700 m2 won de Coop van ondernemer Spithost in Norg. De andere finalisten waren Coop den Ham en Diepvriesspecialist Waalwijk. Het Coop-filiaal aan de Nijmeegse Symfoniestraat won in de categorie tot 1000 m2 en bleef daarmee Coop Ruinerwold en Plus Geesteren voor. De Plus van de familie Kleijnen in Gulpen werd tot de beste grote vriesversverkoper verkozen en versloeg daarmee in de finale Coop Vroomshoop en Jumbo Nagelmaeker (Zwolle). De drie winnaars zijn de opvolgers van Jan Linders Sint Anthonis, Coop Schimmert en Plus Veldhoven.

Vriesvers Coop Symfoniestraat Nijmegen

220 winkels namen deel aan wedstrijd

De winnende winkels versloegen op hun weg naar de finale 220 deelnemende supermarkten en zelfstandige retailers. De winkels die deelnamen aan de wedstrijd waren afkomstig van een groot aantal formules: Albert Heijn, Boon’s Markt, Culidelight, Coop, Dagwinkel, Diepvriesspecialist, Emté, Jan Linders, Jumbo, MCD, Plus en Spar. De uiteindelijke top-5 per categorie werd bepaald door consumenten. Na deze selectie zijn deze winkels bezocht door mystery shoppers die de diepvriesafdeling van de winkels nog eens extra onder de loep namen. De jury beoordeelde de winkels onder meer op netheid en uitstraling van de vriesversafdeling, vriendelijkheid van het personeel en aantrekkelijkheid van het assortiment. Ook werd gekeken naar inzet en enthousiasme op de winkelvloer en de inzet van sociale media.

Vriesvers Coop Norg

Ook verkiezing voor product van het jaar

Tijdens de finaleavond werd ook bekendgemaakt welke diepvriesproducten door de consument als beste werden beoordeeld. Zo ging de prijs in de categorie A-merken naar Aviko Supercrunch Airfryer Frites. Het vriesverse huismerkproduct van het jaar werd het Luxe Italiaans schepijs van Albert Heijn. Ook een aantal consumenten die hun stem uitbrachten gingen met een prijs naar huis. Zo werd er een cheque van €10.000 van Eigenhuis Keukens en twee vakantieverblijven in Italië van Vacanceselect weggegeven. Volgende week worden nog meer prijzen uitgedeeld aan klanten. Daarbij gaat het om twee elektrische fietsen van Banierhuis, drie Philips Airfryers, vijftig entreekaarten voor twee personen van Dagjewellness.nl en 500 codes van Pathé Thuis.

Vriesvers Plus Gulpen

Reageer op dit artikel