nieuws

Finalisten Vriesvers-winkelwedstrijd bekend

Assortiment 2047

Finalisten Vriesvers-winkelwedstrijd bekend
De diepvriesafdeling van een Jumbo-vestiging.

OOSTERHOUT – Het VriesVers Platform heeft de negen finalisten bekend gemaakt van de jaarlijkse winkelwedstrijd. Vijf vestigingen van Coop, twee Plus-winkels, een Jumbo en een zelfstandig winkelier maken kans.

De winkelwedstrijd voor beste Vriesvers-verkoper is opgedeeld in drie categorieën. In de categorie kleinste winkels (tot 700 m2) zijn Coop Den Ham, Coop Norg en Diepvriesspecialist Waalwijk genomineerd. In de middelgrote winkels (700-1000 m2) gaat de strijd tussen Coop Nijmegen (Symfoniestraat), Coop Ruinerwold en Plus Geesteren. Bij de winkels groter dan 1000 m2 zijn Coop Vroomshoop, Jumbo Zwolle (Wade) en Plus Gulpen de finalisten.

Consumenten en vakjury kozen finalisten

De finalisten zijn geselecteerd op basis van een aantal criteria. Consumenten konden vorige maand tijdens het VriesVerstival de diepvriesafdeling van hun supermarkt beoordelen op diverse aspecten: overzichtelijkheid, aantrekkelijkheid, assortiment, netheid, service, (prijs)imago in het verzorgingsgebied en verbeterpunten. De tien beste winkels per categorie werden vervolgens genomineerd. De afgelopen week heeft een vakjury de genomineerden nog een keer bezocht als ‘mystery shoppers’. Verder werd er dit jaar ook gekeken naar inzet en enthousiasme op de winkelvloer alsook via Facebook en andere vormen van (social) media.

Bekendmaking op Vriesvers Winnaars Event

De winnaars worden op 15 juni bekendgemaakt tijdens het VriesVers Winnaars Event in Bunnik. Vorig jaar gingen Jan Linders Sint Anthonis, Coop Schimmert en Plus Veldhoven er met de prijzen vandoor.

Ook prijs voor beste product

Tijdens het Winnaars Event worden ook de winnaars bekend gemaakt van de verkiezing Product van het Jaar A-merk en Huismerk 2017. Consumenten hebben in het klantenonderzoek hun stem uitgebracht op hun favoriete VriesVers Product van het Jaar. De genomineerden hiervoor in de categorie A-merk: – Aviko – Supercrunch Airfryer frites, Coppenrath & Wiese – Slagroomschnitt, Dr. Oetker – Big Americans Pulled Pork, Dr. Oetker – Ristorante Glutenvrij, Iglo – Roerbaksensatie Marokkaanse couscous, Iglo – Spinazie met Alpro, Lekker Hollands IJs – 6 soorten, Mora – Oven Goudse Kaassoufflé en Queens – Ovenvis met groente. In de categorie huismerken gaat het tussen Albert Heijn – Bladerdeegvisjes, Albert Heijn – Luxe Italiaans schepijs, Coop – Kanjerbitterballen, Coop – Koffie IJs en Coop – Vriesvers Gerookte Zalmfilet.

Over VriesVers Platform

Het VriesVers Platform is een vereniging van retailers, fabrikanten en andere stakeholders binnen het segment ‘VriesVers’ (diepvriesproducten). Het doel van het VriesVers Platform is om het imago van VriesVers producten te verhogen en zo verkoop te stimuleren. Inmiddels heeft het platform ruim 60 leden, waarmee de markt grotendeels vertegenwoordigd is.

Reageer op dit artikel