nieuws

Nederlanders kopen veel meer fairtrade

Assortiment 1880

Nederlanders kopen veel meer fairtrade

UTRECHT – De verkoop van fairtrade levensmiddelen groeit. In 2016 kocht 69 procent van de huishoudens fairtrade producten. In 2007 was dat nog 24 procent.

Inmiddels kopen 5,3 miljoen huishoudens een of meerdere fairtrade-producten per jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeker GfK in opdracht van Stichting Max Havelaar dat donderdag verscheen.

Chocolade met certificaat

Steeds meer winkels breiden hun assortiment chocolade met een fairtrade-certificaat uit. Ook rijst met dit keurmerk wordt steeds populairder, evenals kokosmelk en curry’s. De meestverkochte kokosmelk in Nederland is van het merk Fair Trade Original, evenals de groene curry.

Max Havelaar houdt Fairtrade Week

Stichting Max Havelaar organiseert deze maand een zogenoemde Fairtrade Week. Het is de bedoeling dat consumenten in de periode van 6 tot en met 14 mei een recordaantal fairtrade producten nuttigen. Hier hebben boerenorganisaties in ontwikkelingslanden profijt van die een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Daardoor kunnen de boeren in deze landen beter investeren in hun eigen toekomst.

Zesduizend huishoudens

Aan het GfK-onderzoek deden 6000 huishoudens mee die volgens de onderzoekers representatief zijn voor de huishoudens in Nederland.

Reageer op dit artikel