nieuws

Huismerken winnen test huzarensalades

Assortiment 5358

Huismerken winnen test huzarensalades
Foto: Shutterstock

DEN HAAG – De Consumentenbond is niet bepaald onder de indruk van het niveau van kant-en-klare huzarensalades in de supermarkt. De huismerksalades van AH Basic en Plus komen nog het beste uit de test.

De Consumentenbond neemt in het juni-nummer van het blad de Consumentengids negen verschillende huzarensalades uit de supermarkt onder de loep. Het algemene oordeel is niet mild. ‘De bakken uit de supermarkten blijken geen huzarenstukjes: ze bevatten veel water en weinig groente en vlees’, is de algemene conclusie.

Zes huzarensalades krijgen vier sterren

Ook is de bond niet te spreken over de hoeveelheden suiker en zout in de producten, alsmede de factor dierenwelzijn. Alleen bij de huismerksalades van Albert Heijn wordt gewerkt met geel van vrije-uitloopeieren. Slechts de AH Saladespecialiteit heeft vlees met een ster van de Dierenbescherming. Het smaakpanel is veel positiever. Liefst zes salades krijgen vier sterren van het panel van 43 consumenten. De lage rapportcijfers zijn dan ook vooral te wijten aan de weegfactoren suiker, zout, vet en dierenwelzijn.

AH Basic klopt twee andere huismerken van Albert Heijn

Twee producten eindigen samen bovenaan. Het gaat daarbij om de AH Basic huzarensalade en de Plus huzarensalade, die ieder een 6,5 krijgen. De Jumbo huzarensalade volgt om korte afstand met een 6,4. Opvallend is dat twee andere huismerkproducten van Albert Heijn (Frisse huzarensalade en Saladespecialiteit huzarensalade) een lager rapportcijfer krijgen dan de budgetvariant met respectievelijk een 6,2 en een 6,1.

Merksalades scoren het minste in de test

Opvallend is dat de twee merksalades in de test onderaan eindigen. De Johma huzarensalade krijgt een 5,8 en de Ambachtelijke huzarensalade Grand mère van Van Oers een 5,6. Met 6 procent vlees, 10 procent groente en 12 procent tafelzuur is de huzarensalade van Aldi de rijkstgevulde van de onderzochte producten.

Reageer op dit artikel