nieuws

‘Heineken en Budels beste alcoholvrije bieren’

Assortiment 2585

‘Heineken en Budels beste alcoholvrije bieren’
Heineken 0.0 behoort tot de meest recente lanceringen van het biermerk.

DEN HAAG – Heineken 0.0 en Budels malt 0.0 zijn de lekkerste alcoholvrije bieren, concludeert de Consumentenbond op basis van een smaaktest. Bavaria 0.0% en Warsteiner alkoholfrei scoren het slechtst.

De Consumentenbond liet voor een verhaal in het juni-nummer van de Consumentengids 41 proefpersonen 10 soorten alcoholvrije bieren proeven, waaronder de net gelanceerde Grolsch 0,0%, Jupiler 0,0% en Heineken 0,0. Het panel vond de Heineken en Budels (biologisch bier, verkrijgbaar bij Ekoplaza) het meest in de buurt van ‘echt’ bier komen. Het Heineken-biertje wordt omschreven als ‘lekker fris’, terwijl Budels een ‘mooi biertje’ wordt genoemd. De hekkensluiters Bavaria en Warsteiner hebben te weinig biersmaak en daarnaast beoordeelden de proevers Bavaria als zuur en Warsteiner als bitter.

Alcohol in alcoholvrije bieren

Bij het bekijken van de etiketten bleken 4 van de 10 geteste alcoholvrije biertjes toch een beetje alcohol te bevatten, schrijft de consumentenbond. In Nederland gebrouwen biertjes vallen onder de Nederlandse Warenwet en mogen maximaal 0.1% alcohol bevatten. Deze regels gelden echter niet voor de buitenlandse alcoholvrije bieren die zijn getest, het Belgische Palm, het Tsjechische Budweiser Budvar en de Duitse varianten van Erdinger en Warsteiner. De alcoholvrije bieren van deze merken bevatten maximaal 0,5% alcohol.

ranglijst alcoholvrije bieren

Reageer op dit artikel