nieuws

Bonenburgers van Hak bij Jumbo

Assortiment 3392

Bonenburgers van Hak bij Jumbo

GIESSEN – Hak introducteert bonenburgers in drie varianten. Ze zijn vanaf 15 mei verkrijgbaar bij Jumbo.

Het concern brengt hiermee voor het eerst in het 65-jarige bestaan een serie producten op de markt die straks niet in het conserven- maar het koelschap te vinden zijn.  Dat meldt Innofood.

Passen binnen foodtrends

De 100 procent plantaardige en vegetarische producten zijn 16 dagen houdbaar. De bonenburgers zijn op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Daarnaast bevatten ze geen smaakversterkers noch conserveringsmiddelen.  De nieuwste bonenproducten passen volgens Hak binnen de huidige foodtrends: plantaardig, gezond, zonder onnodige toevoegingen en zeer geschikt voor een dagje zonder vlees.

Hak werkt samen met Herman den Blijker

De nieuwe producten van Hak zijn ontwikkeld in samenwerking met topkok Herman den Blijker (foto) en Schouten Europe, marktleider in vegetarische producten en vleesvervangers in Nederland. De Hollandse Bonenburger, Pittige Linzenburger en Zwarte Bonenworst zijn per twee stuks verpakt (2x 100 gram). De consumentenadviesprijs is €2,99.

Peulvruchten meer gegeten

Nicole Freid, directeur marketing en innovatie van Hak, verklaart tegenover Innofood de introductie. ‘Als Nederlanders eten we vaker en meer peulvruchten binnen het steeds meer plantaardige menu, maar nog steeds relatief weinig ten opzichte van Zuid-Europese consumenten. Dit komt vooral omdat we nog niet goed weten hoe we bonen lekker kunnen klaarmaken. Wij willen Nederlanders hierbij helpen.’

 

Reageer op dit artikel