nieuws

AH, Mitra en Jopen in actie tegen kanker

Assortiment 1242

AH, Mitra en Jopen in actie tegen kanker
Michel Ordeman en Lydian-Zoetman-Ordeman van Jopen.

HAARLEM – De Haarlemse brouwerij Jopen brouwt dit jaar het Geniet & Geef-bier. Geniet & Geef is een jaarlijkse actie waarbij Albert Heijn, Mitra en horecaondernemers geld inzamelen voor KiKa.

Sinds 2012 vraagt Stichting Geniet & Geef, een initiatief van Bier&cO, jaarlijks een brouwer om een bijzonder bier te brouwen. Speciaal voor Geniet & Geef brouwt Jopen een uniek bier waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Sinds de start heeft Geniet & Geef ruim €270.000 opgebracht.

Jopen: ‘enorme eer’

‘Jopen vindt het een enorme eer om brouwer te zijn van de vijfde Geniet & Geef editie’, aldus algemeen directeur Michel Ordeman en commercieel directeur Lydian Zoetman van Jopen. ‘Met dit bier leveren we een bijdrage aan de genezing van kinderen met kanker. Ieder glas staat voor een donatie aan KiKa. Het is een prachtige gelegenheid om met elkaar te genieten, te proosten op het leven en tegelijkertijd een goed doel te steunen.’

Twee maal 78 hectoliter voor Geniet & Geef

Jopen brouwt dit jaar tweemaal 78 hectoliter voor de actie, 78 hectoliter voor de horecJopen brouwt voor Kikaa en 78 hectoliter voor de retail. Deze hoeveelheid refereert aan het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker. ‘Sinds de start van deze actie in 2012 is het genezingspercentage van 75 naar 78 procent gestegen. Wij zijn er trots op om daar een positieve bijdrage aan te hebben kunnen leveren’, aldus Karin de Groot, voorzitter Stichting Geniet & Geef.

Actie start in december

Zoals altijd start de actie op de eerste donderdag van september. Daarom zal op donderdag 7 september 2017 om 18.00 uur het eerste houten vaatje in de Jopenkerk Haarlem worden aangeslagen. Het bier is vanaf dan in deelnemende cafés op tap verkrijgbaar. Bovendien zal het bier op fles verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn en Mitra.

Reageer op dit artikel