nieuws

Jumbo roept Coburgerham terug

Assortiment 1686

Jumbo roept Coburgerham terug
Foto: Shutterstock

VEGHEL – Jumbo roept per direct een bepaald type ham terug omdat deze mogelijk is besmet met de salmonellabacterie.

Dat blijkt uit een mededeling van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het gaat om Coburgerham met de EAN productcode 23790440000000. Jumbo roept klanten op de ham niet te consumeren en terug te brengen naar een van de winkels.

Besmetting tijdens controle ontdekt

De NVWA liet donderdagavond weten dat de besmetting tijdens een kwaliteitscontrole aan het licht is gekomen. Als de salmonellabacterie aanwezig is, kan het eten van de ham een gevaar voor de gezondheid vormen. Dat geldt vooral voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.

Sluiting winkel in Megastores Den Haag

Dit was niet het enige nieuws rondom de NVWA en Jumbo van donderdag. Gisteren werd ook duidelijk dat de vestiging van de supermarktformule in het Haagse winkelcentrum Megastores een dag eerder niet gesloten is vanwege een conflict met de verhuurder, maar op last van de voedselwaakhond NVWA.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels