nieuws

Forse omzetstijging geitenkaas bij AH en Plus

Assortiment 1431

Forse omzetstijging geitenkaas bij AH en Plus

DEN HAAG – AH en Plus zien de omzetten van geitenkaas met 25 tot 30 procent stijgen.

Dat meldt de NOS op basis van een rapport van de Nederlandse Geitenzuivel Organisatie (NGZO). Volgens de NGZO is in Nederland in 2016  300 miljoen kilo geitenmelk geproduceerd. Ter vergelijking: in 2000 was dat nog maar 75 miljoen kilo.

Te zien in schappen supermarkt

Het aantal geiten stijgt ook enorm: van bijna 180.000 in 2000 naar bijna 500.000 vorig jaar. De groei zit vooral in de provincies Noord-Brabant en Gelderland. De stijging van de productie en het aantal geiten in Nederland is te zien in de schappen van de supermarkt.

Twintig extra geitenkaasproducten bij AH

Albert Heijn en Plus zien voor geitenkaas omzetstijgingen van 25 tot 30 procent. De afgelopen jaren zijn er zo’n twintig geitenkaasproducten bijgekomen in het assortiment van AH. ‘Ook zien we een verkoopstijging. Die groei zit vooral in de zachtere geitenkazen die gebruikt worden voor salades’, laat woordvoerder Anoesjka Aspeslagh de NOS weten. Albert Heijn ziet ook dat mensen met lactose-intolerantie vaker naar geitenzuivel grijpen.

Spreads van geitenkaas populair

Ook Plus ziet een stijging in het aantal producten gemaakt van geitenmelk. ‘Bijvoorbeeld de spreads van geitenkaas, die zijn steeds populairder aan het worden’, zegt woordvoerder Rianne van Beek. Directeur Onno Boersma van de NGZO denkt dat de stijging van de productie veroorzaakt wordt door de hoge prijs van geitenmelk in Nederland. ‘Daarnaast is de markt zich aan het herstellen van de q-koorts.’

Wereldmarkt voor geitenzuivel groeit

Volgens een recent rapport van ABN Amro over geitenzuivel groeit de wereldmarkt voor geitenzuivel met zo’n 2 procent per jaar. In Nederland groeide de melkproductie de laatste jaren met gemiddeld 9 procent per jaar.

Reageer op dit artikel