nieuws

Veel minder suiker in Lipton Ice Tea

Assortiment 7769

Veel minder suiker in Lipton Ice Tea

ROTTERDAM – Unilever stopt vanaf deze week zo’n 45 procent minder suiker in de normale Lipton Ice Tea met prik.

De fabrikant voegt in plaats daarvan zoetstoffen uit stevia toe, waardoor de originele smaak behouden blijft.

700 miljoen suikerklontjes

Als gevolg van de ingreep verdwijnen er in de Benelux op jaarbasis in totaal ruim 700 miljoen suikerklontjes uit de populaire frisdrank.

Nog maar 4,5 gram suiker

Voortaan zit er in 100 milliliter Lipton Ice Tea Sparkling nog maar 4,5 gram suiker, waar dit voorheen ongeveer 8 gram was. De groene thee-variant van de frisdrank bevat al langer minder suiker. ‘We zien dat de ice tea categorie als geheel groeit, gedreven door Lipton als marktleider. Ik ben dan ook blij dat we met deze stap zo’n belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verlaging van suikerinname van de ice tea drinker’, aldus Karel Vandamme, Director Refreshment Unilever Benelux.

Past in trend

De stap past in de huidige trend waarbij fabrikanten trachten in te haken op de groeiende aandacht voor gezondheid onder consumenten. Coca-Cola kondigde onlangs nog aan in Nederland helemaal te stoppen met de suikerhoudende versie van Sprite.

Reageer op dit artikel