nieuws

Sprite in NL nog niet helemaal suikervrij

Assortiment 2323

Sprite in NL nog niet helemaal suikervrij
Een blikje Sprite.

AMSTERDAM – Niet alle varianten van Sprite die in Nederland te koop zijn, zijn ook daadwerkelijk suikervrij. De glazen flessen en de 375 milliliter-flesjes blijven voorlopig gewoon gezoet met suiker.

‘Dat heeft een logistieke oorzaak. Deze verpakkingen kunnen wij nog niet produceren in onze bottelarij in Dongen. Daarom worden ze geïmporteerd uit het buitenland’, vertelt een woordvoerder van Coca-Cola European Partners Nederland in Het Financieele Dagblad. Het gaat volgens de eigenaar van Sprite in Nederland echter om slechts 1,65 procent van het totale volume van het merk in Nederland.

Voetnoot in de advertentie

De onderneming streeft er wel naar om ook dit laatste deel van het verkochte volume suikervrij te maken. ‘Maar we willen niet wachten tot dat ook logistiek mogelijk is’, zo wordt de woordvoerder geciteerd. De uitzonderingen op de regel werden deze week gecommuniceerd in een voetnoot in de advertenties waarmee het suikervrij maken van Sprite in Nederland aan het grote publiek bekend werd gemaakt.

Eerste land ter wereld

Nederland is het eerste land ter wereld waar in principe gestopt wordt de levering van reguliere Sprite en waar de oude Sprite Zero voortaan gewoon als Sprite wordt verkocht. Eigenaar Coca-Cola bracht dit nieuws afgelopen week naar buiten.

Reageer op dit artikel