nieuws

Mogelijk weer gesprekken rond brood-cao

Assortiment 1016

Mogelijk weer gesprekken rond brood-cao
Foto: Shutterstock

GOUDA – Ondernemersverenigingen NBOV en NVB willen graag weer met de bakkers en de bonden om tafel om een oplossing te zoeken voor de problemen rond de nieuwe cao voor de sector.

De handreiking volgt daags op een protestactie van de Nederlandse bakkers, die dinsdag tijdens een werkgeversbijeenkomst onder meer een petitie aanboden. Ook dreigden ze het werk neer te leggen als de werkgevers niet met betere arbeidsvoorwaarden over de brug zouden komen. Dit zou in de paasperiode tot broodtekorten in de supermarkten kunnen leiden, zo waarschuwden de bonden al.

Loonstijging

De bakkers eisen onder meer een loonsverhoging van 2,25 procent, waar werkgevers volgens vakbond FNV niet verder willen gaan dan een loonstijging van een ‘summiere’ 1 procent. Verder willen de bakkers reparatie van het derde jaar WW en afschaffing van wachtdagen bij ziekte. Bij de cao Bakkersbedrijf zijn circa 38.000 bakkers aangesloten.

Reageer op dit artikel