nieuws

Jumbo stimuleert agf met bingokaart

Assortiment 2660

Jumbo stimuleert agf met bingokaart

VEGHEL – Supermarktketen Jumbo zet een nieuw middel in om kinderen te stimuleren meer groenten te eten. Door de inzet van stickers en een bingokaart wordt van het eten van groenten een spel gemaakt.

Dat meldt de supermarkt in een persbericht. ‘Wintergroenten als boerenkool, spruiten, broccoli, hutspot, witlof, zuurkool, andijvie en bloemkool zijn vaak niet het favoriete avondeten van kinderen. Daarom maakt Jumbo het proeven van deze gezonde kost leuker met een originele groentebingo.’ De actie loopt sinds vorige week. De groenten die op de kaart staan worden het hele seizoen als aanbieding verkocht.

Spelenderwijs gezonder eten

Volgens Jumbo draagt de bingo eraan bij dat kinderen spelenderwijs gezonder leren eten. ‘Voor iedere groente die je kind proeft, mag je spruit een sticker plakken op de bingokaart. Om de bingokaart vol te krijgen, mogen kinderen acht verschillende groenten proeven. Een volle kaart levert een mooie beloning op, die ouders en kinderen zelf bepalen. Er is een sticker voor boerenkool, spruiten, broccoli, hutspot, witlof, zuurkool, andijvie en bloemkool. Vind je kind één van deze wintergroenten écht niet lekker of wil je een andere groente laten proberen? Dan kan je de blanco sticker gebruiken om een groente naar keuze in te vullen’, zo legt Jumbo de keten uit.

Verder stimuleren

Om de actie verder te stimuleren worden ook de wekelijkse recepten op de website van Jumbo in het teken van de wintergroenten gezet.

Reageer op dit artikel