nieuws

Plus vult biologisch assortiment fors aan

Assortiment 3594

Plus vult biologisch assortiment fors aan

UTRECHT – Plus gaat dit jaar zijn biologisch assortiment verdubbelen. Ook worden alle bio-producten voorzien van een nieuwe verpakking.

De verdubbeling betekent dat de Plus-klant in 2017 kan kiezen uit meer dan 1.500 biologische artikelen. Onlangs voegde de formule producten als conservenbonen, muesli en deegwaren toe van het merk Bio+. Dit jaar komen daar onder andere kokosolie en speltpasta bij.

Nieuwe verpakking voor biologisch

Naast een uitbreiding van het assortiment, worden de Bio+ producten voorzien van een nieuwe verpakking. Momenteel heeft zo’n zestig procent van de Bio+ artikelen al zo’n nieuwe verpakking; begin 2017 gaat dit ook gebeuren voor producten als zuivel, vlees en vis. Volgens Plus zijn de bio-producten niet duurder dan de reguliere varianten. Bio+ producten hebben over het algemeen dezelfde prijs als A-merkproducten of zijn zelfs iets goedkoper, stelt de supermarktketen.

Top vijf biologische winkels

De formule heeft ook een top vijf opgesteld van winkels die in 2016 de hoogste omzet in biologisch hebben gerealiseerd en een top vijf winkels met de hoogste omzet biologisch per vierkante meter. Bij de hoogste omzet gaat het achtereenvolgens om Plus Amersfoort (1), Smaragdplein, Utrecht (2),  Nico de Witt, Beek-Berg en Dal (3), Peter de Jong, Rotterdam (4) en Bilthoven (5). In de ranglijst hoogste omzet per vierkante meter ziet de top vijf er als volgt uit: Plus Holts, Naarden (1), Van Ostadelaan, Utrecht (2), Amersfoort (3), Heemstede (4) en Smaragdplein, Utrecht (5).

Reageer op dit artikel