nieuws

AH test meubel met zeevruchten

Assortiment 4341

AH test meubel met zeevruchten

ZAANDAM – Albert Heijn test in drie winkels een voor de formule nieuw concept met zeevruchten.

Het assortiment bestaat uit ingevroren rauwe garnalen, gekookte garnalen, venusschelpen, rivierkreeftjes, mosselen en calamaris. ‘Het is vergelijkbaar met een notenbar, maar dan met zeevruchten’, zegt Tjebbe Onnes, categorymanager diepvries in het magazine Ahá. ‘Het idee is niet nieuw. Je ziet dit concept met zeevruchten al sinds jaar en dag in Scandinavië en Frankrijk. Ook een enkele Nederlandse supermarkt biedt klanten de mogelijkheid om zelf ingevroren zeevruchten te scheppen.’

Naam meubel is Seafood Market

Volgens Onnes heeft AH zich laten inspireren door de concepten in Scandinavië. ‘Hier staat de presentatie en de versbeleving voorop.’ ‘We hebben een koel-vriesmeubel ontworpen met een houten ombouw. Bovenop prijkt een bord met daarop de titel Seafood Market. Het heeft een luxe, maar ook authentieke uitstraling. Het geeft echt een versgevoel. Vers en ingevroren gaan bij dit product goed samen. Als je schaal- en schelpdieren op een vismarkt koopt, zijn ze immers ook vaak ingevroren.’

Beter bij vers, dan bij diepvries

Het meubel is op dit moment te vinden bij AH 1091 in Wassenaar, AH 8728 in Haarlem en de XL in Leidschendam. ‘Bij de AH XL hebben we het seafoodmeubel op het versplein staan, naast de verse vis. In Haarlem in de versstraat en in Wassenaar in het diepvriesgedeelte. We merken nu al duidelijk dat het bij vers beter tot z’n recht komt.’

Uitrol in honderd winkels

Als de test slaagt, dan zal het concept worden uitgerold. ‘Ik hoop dat we dit de komende jaren in zo’n kleine honderd winkels gaan uitrollen’, zegt Onnes.

Reageer op dit artikel