nieuws

Lidl beste, AH slechtste met tiramisu

Assortiment 9359

Lidl beste, AH slechtste met tiramisu
Foto: Pixabay

DEN HAAG – De Consumentenbond heeft éénpersoonsbakjes tiramisu uit de supermarkt onder de loep genomen. Lidl is met afstand de winnaar, gevolgd door Aldi. Het huismerk van Albert Heijn komt het slechtste uit de bus.

De in totaal negen producten werden voorgelegd aan een groep van veertig consumenten en vijf experts. De Milbona Tiramisu van Lidl is de winnaar. ‘Hij scoort op alle punten het hoogst: hij is lekker romig en de koffie- en alcoholsmaak zijn goed op orde’, zo schrijft de bond. Ook de experts zijn zeer positief. ‘Helemaal niets op aan te merken’ en ‘verreweg de beste’ zijn twee van de citaten die worden aangehaald in de Consumentengids van januari.

Slappe behangerslijm bij Albert Heijn

De experts zijn minder te spreken over de tiramisu van Albert Heijn. ‘Slappe behangerslijm’, ‘niet plezierig in de mond’, zo melden de consumenten. De experts zijn nauwelijks positiever. ‘Slijmerig, te slap en te chemisch’, is hun oordeel. Ook de Melkan-tiramisu die bij veel superunieleden ligt, bevalt niet erg goed. De tiramisu van Aldi eindigt op de tweede plaats, al zijn de experts er niet bijzonder positief over.

Plus zesde in de test

De Solo Italia, onder meer bij Jumbo te koop, komt op de derde plaats, terwijl de tiramisu van de Zaanse Hoeve, ook Albert Heijn, vierde wordt. Hier zijn de experts overigens ook ronduit negatief over. De huismerk-tiramisu van Jumbo  is vijfde, terwijl Plus de zesde plek inneemt van de negen geteste producten. Ook over de tiramisu van Plus zijn vooral de experts helemaal niet te spreken.

Biologische tiramisu blijft Albert Heijn voor

Tenslotte werd ook de biologische tiramisu van Gildo Rachelli onder de loep genomen. Dit product ligt bij Ekoplaza in de schappen en is met €2,00 het duurste product in de test. Dit product eindigt dankzij een redelijke waardering door consumenten op de zevende plaats, voor Melkan en Albert Heijn. Met een prijs per verpakking van €0,95 is de winnende tiramisu van Lidl de op één na goedkoopste. Omgerekend per portie zijn de tiramisu’s van Lidl, Aldi, Solo Italia en AH De Zaanse Hoeve exact even duur (€0,48).

Reageer op dit artikel