nieuws

Duitse minister wil af van ‘vegetarische schnitzel’

Assortiment 1781

Duitse minister wil af van ‘vegetarische schnitzel’

BERLIJN – De Duitse minister van landbouw Christian Schmidt wil af van de gewoonte om vegetarische producten vleesnamen te geven.

De politicus wil af van namen als ‘vegetarische schnitzel’ en vega-curryworst. Hij noemt deze namen verwarrend en misleidend voor de consument, zo zegt hij in een interview met de boulevardkrant Bild. ‘Niemand mag bij deze pseudo-vleesgerechten net doen alsof het vlees is’, stelt Schmidt in het vraaggesprek.

Producenten moeten zelf met namen komen

Volgens hem is het een taak van de producenten van deze artikelen om met eigen namen voor hun producten op de proppen te komen. De CSU-politicus krijgt in zijn pleidooi steun van zusterpartij CDU in de deelstaat Niedersaksen, waar landbouw economisch erg belangrijk is.

Etiketten moeten glashelder zijn

Termen als worst, frikadelle en schnitzel moeten volgens Schmidt in de ban. Volgens de minister moet ‘erin zitten wat erop staat’. Hij stelt dat mensen die bewust vegetarisch of veganistisch eten recht hebben op een breed aanbod aan producten. Daarvoor is het van groot belang dat etiketten glashelder zijn en geen ruimte bieden voor misinterpretatie. Hierover schreef hij eerder ook al een brief aan de Europese Commissie.

Reageer op dit artikel