nieuws

Acht supermarkten stoppen met konijn

Assortiment 4370

Acht supermarkten stoppen met konijn
Foto: Pixabay

AMSTERDAM – Acht Nederlandse supermarkten stoppen nu of binnenkort met het verkopen van konijnenvlees. Dat heeft de dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier vastgesteld.

De actiegroep ploos het het kerstassortiment van achttien supermarktketens uit, aangezien konijn vooral op kerstmenu’s regelmatig voorkomt.

Rapport over konijnenleed

Wakker Dier bracht vorig jaar een rapport uit over de leefomstandigheden van de konijnen in de vee-industrie, die als ellendig worden beschouwd. Niet alleen zijn er nu acht supermarkten gestopt met konijnenvlees, zes andere supers hebben in ieder geval gekozen voor konijnen die het iets minder beroerd hebben gehad, door een leven in ruimere kooien. Het gaat hier om konijnen uit Nederland, die niet alleen wat meer ruimte hebben gehad, maar ook wat meer aandacht.

Chinees konijn bij Jan Linders

Eén supermarkt blijft gewoon Chinese kooikonijnen verkopen: de zuidelijke keten Jan Linders. Chinese kooikonijnen worden volgens Wakker Dier onder hele slechte omstandigheden gefokt. In 2015 was Boni de enige die geen konijn verkocht. Nu sluiten Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, Spar en Vomar zich hierbij aan. Aldi en Plus zijn dat volgend jaar van plan, zegt Wakker Dier.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel