nieuws

Witte bloem in volkorenknäckebröd supers

Assortiment 1598

Witte bloem in volkorenknäckebröd supers
Foto: Consumentenbond

DEN HAAG – Volkorenknäckebröd bestaat vaak voor een groot deel uit witte bloem. Dat concludeert de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek.

De organisatie onderzocht de samenstelling van tien soorten volkorenknäckebröd in supermarkten.

100 procent meel volkoren

Daarvan bleken er zes (van Albert Heijn, Aldi, Bolletje, Jumbo, Lidl en Plus) niet uit enkel volkorenmeel te bestaan, maar ook uit witte bloem. Bij brood is de term ‘volkoren’ alleen toegestaan als 100 procent van het meel volkoren is, maar voor andere bakkerijproducten is geen percentage in de warenwet vastgelegd.

Cracker van Jumbo met bloem

Actiegroep Foodwatch stelde eerder al vast dat de naam volkorenknäckebröd niet altijd overeenkomt met de samenstelling. Zo bevat deze knapperige cracker van Jumbo volgens foodwatch slechts 41 procent volkorenmeel en veel witte bloem. Daarmee maakt Jumbo dit jaar kans op het ‘Gouden Windei’, de prijs voor het meest misleidende product.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel