nieuws

Refresco ziet omzet flink stijgen

Assortiment 1543

Refresco ziet omzet flink stijgen

MAARHEEZE – De omzet van frisdranken- en vruchtensappenbottelaar Refresco is in het derde kwartaal van 2016 met 9,5 procent gestegen naar €571,7 miljoen.

Het brutobedrijfsresultaat (Ebitda) steeg van €63 naar €65,9 miljoen, de nettowinst van €27 naar €30,2 miljoen, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Het bedrijf wist de marge per liter vrijwel overeind te houden: 13,8 eurocent nu tegenover 13,9 eurocent in het derde kwartaal vorig jaar.

Volume

Het volume steeg in het derde kwartaal met 8,0 procent naar 1,803.8 miljoen liter. In de Benelux werd de groei vooral veroorzaakt door de overname van bottelaar DIS. In het Verenigd Koninkrijk heeft Refresco dit jaar een nieuwe productielijn voor frisdranken in gebruik genomen. Door het koude en regenachtige begin van de zomer nam de identieke volumegroei met 1,8 procent af.

A-merken

Refresco produceerde in het derde kwartaal 486,3 miljoen liter frisdrank en sappen voor A-merkfabrikanten. Dat is  een stijging van maar liefst 61,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. Exclusief overnames bedroeg de stijging 9,5 procent. De productie van private label daalde met 3,7 procent, naar 1317,5 miljoen liter. Refresco streeft ernaar de productie voor de A-merken ten opzichte van de private labels te vergroten.

Reageer op dit artikel