nieuws

Groenten- en fruitconsumptie gedaald

Assortiment 2240

Groenten- en fruitconsumptie gedaald

VENLO – De groenten-en fruitconsumptie in Nederland is tussen 2008 en 2016 met twee procent gedaald.

Dit zei directeur Gert Mulder van het GroentenFruit Huis tijdens het Nationale Verscongres in Venlo. Het verkochte volume groenten daalde met 4 procent, terwijl de verkochte hoeveelheid fruit met 7 procent afnam. Vooral speciaalzaken werden met dalende omzetten geconfronteerd. ‘Het gaat dus lang niet zo goed met de verkoop van agf als doorgaans wordt verondersteld’, aldus Mulder.

Gezinnen eten minder groente en fruit

Vooral gezinnen met kinderen zijn minder groenten en fruit gaan kopen. De daling was het sterkst bij gezinnen met kinderen met een laag inkomen. Die kochten 18 procent minder groenten en 23 procent minder fruit. Uit de cijfers van GfK blijkt ook dat de groenten- en fruitconsumptie in de drie grote steden in Nederland laag is.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel