nieuws

Albert Heijn: 1,3 miljoen feeststollen dit jaar

Assortiment 2724

Albert Heijn: 1,3 miljoen feeststollen dit jaar

LEIDSCHENDAM – Albert Heijn verkoopt dit jaar naar verwachting zo’n 1,3 miljoen feeststollen van het eigen merk.

Dat zijn er zo’n 300.000 meer dan de miljoen stollen die vorig jaar in de aanloop naar de feestdagen werden verkocht bij de marktleider.

Hammetjes van een kilo

Dit werd vorige week in de AH XL in Leidschendam verteld aan deelnemers aan de AH Experience. Albert Heijn verkoopt daarnaast ook niet langer kersthammen van 4 of 5 kilo, maar mikt op hammetjes van ongeveer een kilo.

Boulognebrood meest verkocht

Gedurende de Experience werden AH-klanten met meer van dit soort kleine weetjes om de oren geslagen. Zo blijkt het Boulognebrood uit de Les Pains-serie van AH het meestverkochte brood van Nederland te zijn.

Grootste zonnepanelendak

Op het distributiecentrum van Albert Heijn in Pijnacker, ook onderdeel van de Experience, zei sitemanager Margriet Suijker dat het dc binnenkort ‘het grootste zonnepanelendak van Nederland’ krijgt. AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh geeft verdere toelichting: ‘Er komen 9095 zonnepanelen in Pijnacker. Dit is niet het grootste zonnepanelendak van Nederland, het is wel van enorme omvang voor een gebouw. We onderzoeken de haalbaarheid van het plaatsen van zonnepanelen bij de andere dc’s.’

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel