nieuws

AH lanceert winterse warme maaltijdsalades

Assortiment 1634

AH lanceert winterse warme maaltijdsalades
Een van de warme maaltijdsalades van AH

ZAANDAM – Albert Heijn lanceert een range van drie verschillende warme, winterse maaltijdsalades. De maaltijden worden verkocht in het koelschap en gaan €4,79 kosten.

‘Nederlanders eten in de zomer graag lichte en frisse maaltijden. Maaltijdsalades zijn in deze tijd van het jaar daarom erg populair. De populariteit van koude maaltijden loopt echter terug zodra de temperaturen buiten dalen, terwijl de behoefte aan lekker, gezond en gemakkelijk eten blijft’, laat AH in een persbericht weten. De formule baseert zich op eigen consumentenonderzoek.

Maaltijdsalades een gezonde keuze

Omdat maaltijdsalades passen bij het maken van gezondere keuzes, waar AH naar eigen zeggen graag bij helpt, hebben ‘de culinaire experts van Albert Heijn gezocht naar salades waar mensen ook in de koude maanden graag van genieten. Door de toevoeging van enkele warme ingrediënten zijn de maaltijdsalades niet alleen licht en gezond, maar ook verwarmend’, aldus de marktleider.

Drie varianten

De warme maaltijdsalades van AH bevatten sla en groenten, en daarnaast twee ingrediënten in een apart inzetbakje. Die ingrediënten moeten ongeveer vijf minuten worden verwarmd in een pan met een beetje olie. Er zijn drie varianten: Provençaalse groenten met aardappelwedges en vinaigrette naturel, Griekse kipgyros met aardappelwedges en tzatzikidressing en Italiaanse worstjes met aardappelwedges en wittewijnazijn vinaigrette.

In Distrifood 43, die aanstaande zaterdag verschijnt, staat een verhaal over de categorie kant-en-klaarmaaltijden. Daarin onder meer aandacht voor maaltijdsalades, een subsegment dat in z’n eentje verantwoordelijk is voor een groot deel van de groei van de categorie.

Reageer op dit artikel