nieuws

AH innoveert in vega- en groenteschap

Assortiment 4069

AH innoveert in vega- en groenteschap

ZAANDAM – AH breidt het groente- en vega-assortiment fors uit.

De marktleider voegt verschillende kookgroenten en vegetarische producten toe aan het schap.

Kookgroenten nieuwe verpakking

Alle kookgroenten in het groenteschap met gesneden verse groenten hebben een nieuwe verpakking gekregen. Daarop staan tot vijf verschillende bereidingswijzen voor ieder product. Ook is het schap uitgebreid met verrassende soorten groenten en groentecombinaties zoals: stamppotgroenten met paarse boerenkool, biologische pompoenstukjes, groentefriet van zoete aardappel, pastinaak en gele biet, groentefriet van oranje wortel, gele wortel, knolselderij en koolraap.

Makkelijker voor kleinere huishoudens

Daarnaast zijn er meerdere kleinverpakkingen toegevoegd. Zo wordt het volgens AH ook voor kleinere huishoudens makkelijker om gezonde porties groenten te eten.

Frietjes van groente

‘Steeds meer consumenten willen graag 250 gram groenten per dag eten, maar dat is niet altijd makkelijk’, verklaart Marit van Egmond, directeur merchandising & sourcing. ‘Om de keuze voor gezond eten eenvoudiger te maken voegen we veel verschillende kookgroenten en vegetarische producten toe aan het schap zoals frietjes van groente, vers falafeldeeg, biologische pompoenstukjes en burgers van gestoomde groenten. En omdat we weten dat onze klanten variatie belangrijk vinden inspireren we hen met tot wel vijf verschillende bereidingswijzen op de verpakking.’

Kleurrijke vleesvervangers

De nieuwe vegetarische producten zijn vers en niet voorgebakken. De producten zitten vol groenten en bevatten veel eiwitten. De uitbreiding van het vegetarische assortiment bestaat uit drie soorten producten: burgers van gestoomde groente gemaakt van rode biet, mais en wortel, en groene boon, verse vegetarisch gehakt: rul, in balletjes en boomstammetjes en vers falafeldeeg in de varianten naturel, rode biet en groentemix

Met de uitbreiding van het groente- en vega-assortiment inspireert AH klanten om meer te variëren en te experimenteren. AH werkt al sinds 1973 samen met groenteproducent Koninklijke Vezet.

Reageer op dit artikel