nieuws

Plus wint Versrapport; Emté hoogst gewaardeerd

Assortiment 6726

Plus wint Versrapport; Emté hoogst gewaardeerd

DONGEN – Plus verdringt Jan Linders van de eerste plaats van het GfK Versrapport. De keten met de hoogste waardering door consumenten is Emté.

Commercieel directeur Eric Leebeek van Plus nam de beker die hoort bij het Versrapport vanmorgen in ontvangst uit handen van research director Joop Holla van GfK. Plus is de eerste nieuwe nummer één in het Versrapport in lange tijd. Jan Linders was de afgelopen zes jaar de nummer één. Deze keten staat nu op de vierde plaats van de ranglijst.

Emté het hoogst gewaardeerd, Coop presteert het beste

Het Versrapport wordt gebaseerd op een combinatie van waarderingscijfers van consumenten en de daadwerkelijke prestaties van de formule in de markt. Emté krijgt van zijn klanten het hoogste rapportcijfer, terwijl Coop de best presterende supermarktketen is. Plus is zowel in waardering als in prestatie de nummer twee.

Poiesz klimt van nummer zes naar nummer drie

De top drie van het Versrapport bestaat in 2016 uit Plus, Emté en Poiesz. Die laatste keten is nieuw op het podium ten opzichte van vorig jaar. De noordelijke supermarktketen stond vorig jaar nog op de zesde plaats in de ranglijst. Nettorama is de nummer één in agf, Emté heerst in de assortimentsgroep vers vlees en Plus staat bovenaan de ranglijst in vers brood.

Meer informatie:
Vandaag is de nieuwe website www.foodmagazine.nl de lucht in gegaan. Tot 1 december is deze vrij toegankelijk voor iedere geïnteresseerde. Daarna alleen nog voor abonnees. Het GfK Versrapport wordt jaarlijks uitgebreid gecovered door Foodmagazine.

Klik hier voor het complete verhaal >>>
Klik hier voor de scores per formule >>>

Reageer op dit artikel