nieuws

Lidl neemt makreel weer op in assortiment

Assortiment 5120

Lidl neemt makreel weer op in assortiment

HUIZEN – Nu makreel het MSC-keurmerk heeft teruggekregen, neemt Lidl de vis, naar eigen zeggen een publieksfavoriet, weer terug in het assortiment.

Dat laat de formule weten in een persbericht. De makreel is vanaf vandaag (maandag) weer voorradig in de winkels van Lidl, dat 3 jaar geleden besloot de vis niet meer te verkopen.

Makreel heeft keurmerk terug

‘Lidl werkt al jaren aan het verduurzamen van haar assortiment. Zo verkopen wij sinds 2013 alleen nog maar wild gevangen vis met het MSC-keurmerk. Daarom hebben we de vis toen uit het schap gehaald’, zegt Christine Braun, woordvoerder van Lidl Nederland. ‘Gelukkig heeft makreel haar keurmerk nu weer terug en kunnen wij 100% MSC weer compleet naleven.’

Makreelstand moet op peil blijven

De makreelvisserij is duurzaam en kent weinig bijvangst. Bij het vissen is er geen contact met de zeebodem. Omdat het een belangrijke voedselbron is voor veel andere vissoorten, zeezoogdieren en vogels kan het op grote schaal vangen van makreel ook slecht zijn voor andere soorten. Daarom is het belangrijk dat de makreelstand op peil blijft, vindt Lidl. Dit wordt door het MSC-keurmerk geborgd.

‘Lidl nam vergaand besluit’

Hans Nieuwenhuis, directeur van het onafhankelijke MSC, feliciteert Lidl met de beslissing om weer makreel te gaan verkopen: ‘Het is fantastisch nieuws dat onze certificering ertoe heeft geleid dat Lidl deze gezonde en duurzaam gevangen vis weer heeft. Toen makreel enige jaren geleden het MSC-certificaat verloor, nam Lidl een vergaand besluit om geen makreel meer te verkopen. Nu de uitdagingen in de visserij op orde worden gebracht, neemt Lidl opnieuw een consequent besluit. Dat verdient alle lof, namens visliefhebbers en namens de oceanen.’

Makreel in drie varianten

De wilde makreel van Lidl wordt in de zeeën boven Schotland gevangen en is op ambachtelijke wijze op warm beukenhout gerookt. Hierdoor krijgt deze vis een licht-zoute rooksmaak en stevig vlees. De gerookte makreel ligt voor 69 cent per 100 gram in de winkel. De makreelfilet, verkrijgbaar in een naturel-, paprika- en pepervariant, kost 99 cent.

Reageer op dit artikel