nieuws

DA-formule gaat door met ruim 200 winkels

Assortiment 2226

DA-formule gaat door met ruim 200 winkels

AMSTERDAM – Drogisterijformule DA maakt een doorstart met tussen de 210 en 215 winkels.

Dat zegt voorzitter Gerben Boogaard van de DA-Franchisevereniging in Het Financieele Dagblad. Eind vorig jaar ging het moederbedrijf van DA failliet. Het merk werd daarna overgenomen door de Nederlandse Drogisterij Service, die ruim een jaar heeft gesproken met de ondernemers over een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Klein deel ondernemers niet mee

Ten tijde van het faillissement telde DA Drogisterijen 7 filialen en 259 door zelfstandige ondernemers bestierde vestigingen. De filialen werden direct gesloten. Van de winkeliers heeft dus een groep besloten niet in zee te gaan met de nieuwe eigenaar. Volgens Boogaard stappen zij over naar concurrenten Etos en Dio.

Verdienmodel volgende hobbel voor DA

De volgende hobbel voor de ondernemers die wel doorgaan met DA is het bereiken van overeenstemming met de Nederlandse Drogisterij Service over het verdienmodel. Ook is het nog afwachten of kartelwaakhond ACM de aangekondigde krachtenbundeling van DA en Dio-drogisterijen goedkeurd. NDS is een dochteronderneming van van Holland Pharma, dat op zijn beurt weer behoort tot de Mosadex Group.

Reageer op dit artikel